Rikasta elämää

henkilöbrändi sosiaalinen media
vaalea nainen kuohuviinilasi kädessä. Marja Nousiainen Gaia Gaalassa.

Kuuluisa räppäri Jay Z on kiteyttänyt brändistään jotain oleellista:

I’m not a businessman, I’m a business, man.

Oi kyllä, Jay Z on häntäkin kuuluisamman Beyoncé’n mies. 

Suomessa busineksen sijaan puhutaan useimmin mediasta, ryhdy mediaksi ja ota oman mediasi päätoimittajuus. Hyvä henkilöbrändi = hyvä bisnes.

Niin tai näin, digitaaliset alustat ja sosiaalisen median kanavat ja tämä aikakausi tarjoavat periaatteessa kenelle tahansa mahdollisuuden nousta esiin ja kuuluisuuteen. Jotta siinä onnistuu, tarvitaan osaamista, tahtoa ja hyvät tukiverkostot.

Blogien, videoiden, e-kirjojen ja jatkuvasti muuttuvien sosiaalisen median kanavien kanssa toimimalla kuka vain voi nousta kirjoittajaksi, asiantuntijaksi, vaikuttajaksi. Henkilöbrändiksi, joka kuuluu myös muille kuin Jay Z:n kaltaisille julkkiksille. Milloinkaan ennen julkaiseminen koko maailmalle ei ole ollut yhtä helppoa, mutta se vaatii paljon osaamista, työtä ja aikaa.

Verkostosta online on tullut sosiaalinen valuutta ja kun saat hetkeksi jonkun huomion, sinulla on muutama sekunti aikaa tehdä vaikutus ja saada ihminen lukemaan tai seuraamaan . Seuraava kiinnostava kohde odottelee lukijaasi jo ihan nurkan takana.

Sinun on tärkeää ymmärtää, että muut ihmiset lopulta päättävät brändisi arvon. 

Jeff Bezos, henkilöbrändi-termin isä määrittelee henkilöbrändin näin:

Brändisi on se mitä ihmiset sinusta puhuvat kun et ole paikalla.

Jos haluat brändäykseen tavoitteellisuutta ja johdonmukaisuutta, tässä kolme neuvoa alkuun.

  1. Pohdi miten sinut ymmärretään ja millaisen vaikutuksen haluat jättää yleisöön. Kirjoita ylös sanoja, tunnelmia persoonallisia piirteitä ja osaamisalueita joita haluaisit mainittavan sinusta puhuttaessa.
  2. Kuka on sinun suosikkisi kolumnisteissa, kirjailijoissa, muusikoissa tai bloggaajissa tai some-vaikuttajissa. Mikä on heidän juttunsa, se joka vetoaa sinuun? Miten kuvailisit heidän persoonaansa ja tyyliään? Millaisen vaikutuksen he tekevät yleisöön?
  3. Vertaile ja rinnasta. Ryhmittele edellisen kohdan asiat, vertaile niitä omiin toiveisiisi ja ympyröi yleisimmät teemat. Keskity valitsemiisi teemoihin. 

Ruoki uteliaisuuttasi asettamalla tavoitteita. Kun asetat tavoitteet, ponnistelet niitä kohti ja muutosta alkaa. 

 Kun herätät luottamusta seuraajiesi parissa julkaisemalla säännöllisesti sisältöä joka on teemasi mukainen ja vastaa brändilupaustasi, sitä helpommin ihmiset suosittelevat sinua.

Hyvä ajatusleikki on,  kun klikkaat julkaise tai jaa, ajattele, että nähtyään tekstisi, joku saattaa lähettää linkkisi pomolleen otsikolla “Eikö olekin kiinnostavaa?”

Pysyvä seuraajajoukko on vaikuttavampi kuin häilyvä joukko läpikulkumatkalla olevia turisteja. Älä tartu houkutukseen olla kaikkea kaikille, sillä ihmiset kiinnostuvat ihmisistä eivät tietosanakirjoista.

Kuten Stephen King lausui omasta kirjailijanurastaan:

- Kyse ei ole rahasta, kuuluisuudesta, treffeistä tai seksistä. Loppujen lopuksi kyse on lukijoiden elämän ja siinä samalla oman elämän rikastuttamisesta.

Siksi kysynkin sinulta:

Mikä on se juttu, jonka sinä isket pöytään? Muilla ihmisillä on odotuksia sinun suhteesi, joten mitä sinä tarjoat?

Selvitä totuus omasta henkilöbrändistäsi, ota vahvuudet käyttöösi ja ala loistaa. Verkkovalmennuksesta Totuus henkilöbrändistä saat kaiken tarvittavan. 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024

Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta

Mar 25, 2024

Pirjo Savolaisen yrittäjäasenne on kantanut jo 39 vuotta

Mar 14, 2024