Valitsen asenteen tekemällä oppii - Heidi Rämö

henkilöbrändi sosiaalinen media
Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö

Moni olettaa, että some vie valtavasti aikaa ja on vaikeaa. Minulla some säästää aikaa muuhun, vaikka en ole somemaailman ammattilainen. Olen vain päättänyt valita sellaisen asenteen, että tekemällä oppii. Jokainen johtaja siis osaa ja kykenee.

Heidi Rämö on Lempäälän kunnanjohtaja ja Suomen Kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja. Tutustuin Heidiin Hattulassa, jossa hän oli kunnanjohtajana vetämässä kanssani sosiaalisen median koulutussarjaa Hattulan työntekijöille. En voi kuin ihailla Heidin kykyä tarttua olennaiseen ja tehdä johtamistaan kunnista menestystarinoita.

Heidi on Twitterissä aktiivinen keskustelija ja oman arkityönsä jakaja. Heidi Rämö Twitterissä.

Mikä sai sinut innostumaan erityisesti johtajana sosiaalisesta mediasta?

Omalla kohdalla tärkeintä on ollut avoimuus ja saavutettavuus. Sekä kuntalaiset että ison organisaation työntekijät pystyvät keskustelemaan kanssani tämän työvälineen kautta. Olen myös paljon liikkeellä, somen kautta yhteydenotot ovat mahdollisia matkankin päällä. Lisäksi on tärkeää verkostoitua kollegoiden ja yrittäjien kanssa.

Pysyn ajan hermolla, sillä seuraan muiden ajatuksia ja tekemisiä somen kautta helposti. Kaiken kukkuraksi somettaminen on edullista ja vaivatonta viestintää.

Miten haluat edistää organisaatiosi tavoitteita aktiivisella sosiaalisen median käytöllä?

Pystyn viestimään kärkihankkeistamme ja faktoista omin sanoin ja ihmisläheisesti, ei byrokraattisesti. On hyvä, että johtaja tulee tutuksi omin kasvoin ja tarinoin. Kuvat kertovat monesti enemmän kuin sanat. Kuntalaiset voivat nähdä ja seurata kunnantalon arkea myös näin.

Millaiset tavoitteet, työkalut ja mittaamisen välineet teillä on?

Lempäälän kunta seuraa medianäkyvyyttä systemaattisesti. Saamme viikkoraportin somekanavista ja muusta medianäkyvyydestä. Lisäksi olemme teettäneet tunnettuudesta tutkimuksen, mitä kautta seurataan yleisesti Lempäälän kunnan kansallisen ja seudullisen tunnettuuden kehitystä.

Uusi valtuustokausi on käynnistynyt ja saamme viestintäänkin uudet tavoitteet loppuvuonna.

Miten innostat kaikkia työntekijöitä aktiiviseen somettamiseen?

Pyrin omalla esimerkilläni saamaan kaikki esimiehet mukaan somemaailmaan. Lisäksi Lempäälän kunnassa toimi viestintätiimi, jonka vastuulla on edistää brändiämme.

Olemme kouluttaneet esimiehemme digitaaliseen maailmaan ja somenäkyvyyden edistäjiksi – myös videoin. Kunnassamme aloitti keväällä työt palvelumuotoilija Laura Humppi, jonka tehtävänä on auttaa koko Lempäälän henkilökunta uuteen aikakauteen. Vielä ei voi ihan kaikkia projekteja avata, mutta paljon on työn alla.

Miksi muidenkin johtajien kannattaisi aktivoitua?

Lähtökohtaisesti itsellä tulee olla halu viestiä. Aito ja suora viestintä edesauttaa oman työn tekemistä, brändiä ja tavoitteiden saavuttamista. Lisäksi verkostojen ylläpito helpottuu valtavasti.

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024

Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta

Mar 25, 2024