Yksinyrittäjäkin hyötyy hyvästä työnantajabrändistä

henkilöbrändi yrittäjä
Kolme nuorta naista. Kuva luotu Canvan tekoälyllä Magic Write.

Kiitos parhaat digimarkkinoinnin harjoittelijat Milja, Sofia ja Salla!

[Kuva on luotu tekoälyllä. Canva Magic Write, luo tekstistä kuva-toiminnolla. Kuvassa tekoälyn näkemys kolmesta nuoresta naisesta.]

Kerron erinomaisia kokemuksiani harjoittelijoista ja yksinyrittäjän työnantajabrändäyksestä.

Saat myös konkreettiset ohjeet Linkedin Talent Solutionin Jobs-hakuun.

Sanotaan nyt suoraan, että haluan ja tarvitsen parhaita harjoittelijoita. Sellaisia olen myös saanut. Minulla on ollut etuoikeus saada osaajia, jotka ovat vieneet minut Z-sukupolven maailmaan ja auttaneet ymmärtämään asioita eri kantilta. Harjoittelijat ovat tuoneet itselleni ja yritykselleni uutta osaamista, eri näkökulmaa ja reipasta tekemisen meininkiä. Hyvien kokemusten ansiosta minulla on matalampi kynnys palkata ensin tuntiperusteisesta apua ja myöhemmin vaikka toinen tekijä. Miksi ei?

Työnantaja ja työnantajamielikuva employer branding

Olen pyrkinyt tarjoamaan hyvää työntekijäkokemusta ja antamaan harjoittelijoille mahdollisuuden kehittyä, kokeilla ja tulla mukaan asiakastyöhön omana itsenään. Sosiaalisen median ja digimarkkinnoin tehtävissä nuoremman sukupolven kokemukset ovat tietenkin jo lähtökohtaisesti arvokkaita. Sitä paitsi se, miten kohtelemme tulevaisuuden toivoja, heijastuu heille ensimmäisinä kokemuksina työelämästä ja erilaisista yrityskulttuureista.

Työnantajamielikuva eli employer brand tarkoittaa kaikkia niitä henkisiä, taloudellisia ja käytännöllisiä etuja tai heikkouksia, jotka työntekijät assosioivat yritykseesi. Työnantajabrändi on tärkeä myös mikro- ja yksinyrittäjälle. Se, miten yrittäjä itse brändää omaa osaamistaan, miten näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa ja milllaisella äänensävyllä hän erottuu, vetää puoleensa, tai karkottaa riippuen siitä, miten onnistuu työnantajabrändin rakentamisessa. Se on ihan tietoista ja tavoitteellista tekemistä. Brändäys näkyy myös asiakaskokemuksessa.

Yrityskulttuuri on sitä miten kohtaamme toisen ihmisen, asiakkaan tai rahoittajan. Se paljastuu teoissa, vaikka viestisimme muuta. Yrityskulttuuri tuo näkyväksi myös yrittäjän arvot.
Miten luon vetovoimaa ja herätän hakijoiden kiinnostuksen?

Työnantajakokemus tuo aivan uutta ryhtiä tekemiseen. Yksinyrittäjänä on tilivelvollinen asiakkaiden lisäksi lähinnä itselleen. Kun on vastuussa toisesta henkilöstä, tulee jämäkämpi ote myös omaan ajankäyttöön. Panostan perehdyttämiseen, päivittäisiin palavereihin, teen suunnitelmia. Olen oppinut delegoimaan ja katsomaan tuloksia sekä luottamaan toiseen ihmiseen.

Avoimuus näkyy mm omassa blogissani, jossa harjoittelijat kertovat kokemuksistaan sekä materiaaleissa, joihin jää heidän kädenjälkensä. Olen ylpeä kun voin kertoa, että harjoittelija tulee mukaan koulutukseen, haastattelee tai kirjoittaa tekstiä verkkosivuilleni. Kiitos!

Tuskin olisin ryhtynyt tekemään videoita tai verkkokursseja, jos minulla ei olisi ollut timanttista harjoittelijaa tekemässä osaa duuneista, mm. editoimassa videoita. Puhumattakaan Yrittäjän mielenmatka podcastista, jonka pistin extempore pystyyn. Se onnistui, koska harjoittelija oli innostunut, selvitti vaihtoehtoja ja opetteli editoimaan podcasteja.

Tässä on harjoittelijoiden voiman salaisuus. Yksinyrittäjä saa ideoita, virtaa ja sykäyksen tehdä asioita, joita yksin ei tulisi tehtyä. Hyvän harjoittelijan kanssa pääset pidemmälle kuin yksin.

Tutustu harjoittelijahakemukseeni sekä Miljan, Sofian ja Sallan kokemuksiin.

Vielä kerran, kiitos teille kolmelle 💛

FutureMarjan digimarkkinoinnin harjoittelija hakuilmoitus 

Sallan kokemuksia harjoittelusta keväältä 2023

Digimarkkinoinnin harjoittelijan Sofia Rögårdin kokemukset FutureMarjalla

Digimarkkinoinnin harjoittelijan mietteitä, Milja Lammi

Näin teet harjoittelija-ilmoituksen Linkediniin, suositun sosiaalisen median Talent Solutionsin Jobs-sovellukseen

Hakuprosessi lähtee yrittäjän tarpeesta. Mihin tilanteeseen ja tehtävään tarvitaan osaamista ja mistä löydät oikeat harjoittelijat? Selvitä ensin nämä. Itse olen tarvinnut apua verkkokurssin materiaalien luomiseen. Kaikki harjoittelijani ovat löytyneet Linkedinistä.

Hakua varten tarvitset yrityksellesi Linkedin-sivun, jonka kautta teet hakuilmoituksen. Seuraa ja tutustu FutureMarja Linkedinissä.

Kiinnostava ja yrityksen arvoja ja yrityskulttuuria henkivä ilmoitus on onnistumisen edellytys. Linkedin on ollut minulle paras rekrytointialusta. Linkedin Jobs on se, jota nuoret seuraavat.

Kun haluat herättää kiinnostuksen, valitse ilmoituksen kuvaan sellainen tyyppi, joka kuvaa haluamaasi henkilöä ja fiilistä joka työssä on - eli houkuttele ihmisiä, joiden toivot kiinnostuvan.

  • Kirjoita auki mitä taitoja ja osaamista vaaditaan.
  • Edellisten harjoittelijoiden ja tekijöiden kokemukset esiin.
  • Näytä oma intohimosi omaan alaasi.
  • Kun lisäät ilmoituksen ja siihen kriteerit, jotka ovat oleellisia, saat hyviä hakijoita ja automaattisesti karsiutuvat ne jotka eivät täytä kriteerejä.
  • Selkeä toimenkuva helpottaa rekrytointia, samoin aikataulu ja palkkatiedot.

Aloita ilmoituksen tekeminen

Klikkaa Linkedinin kotivalikon ylänavigaatiosta WORK -> POST A JOB ->
Kuva 1

 

Kirjaudu TALENT SOLUTIONS (samat tunnarit kuin Linkednissä)
Kuva 2

 TÄYTÄ ILMOITUKSEN PERUSTIEDOT
Kuva 3


Kirjoita kuvaus tehtävästä ja lisää aihesanat, voimassaoloaika ja yhteydenotot - lopuksi JULKAISE
Kuva 4

 

Sitten alkaa tapahtua. Jos olet luonut kiinnostavan hakemuksen ja työnantajabrändisi on kunnossa, alkaa tulla hakemuksia. Valitset ne, joita haastattelet ja teet lopullisen valinnan. Pidä hakijat ajantasalla koko hakuprosessin ajan. Kiitä ja kannusta viesteissäsi. Etenkin heitä, jotka eivät tule valituksi.

 

Jos olet kiinnostunut harjoittelupaikasta, laita ihmeessä viestiä, soita, whatsappaa!

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024

Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta

Mar 25, 2024